Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас иска Мейсън Грийнууд да остане в Испания. Англичанинът се присъедини към Хетафе в последния ден на летния трансферен прозорец от Манчестър Юнайтед го прати под наем след приключването на вътрешно клубно разследване.

Той беше обект на това разследване от февруари 2023 г., когато британската прокуратура прекрати делото срещу него за опит за изнасилване, нападение и принудителен контрол. Грийнууд отрича всички предполагаеми престъпления.

22-годишният играч има 25 мача във всички турнири за Хетафе, като е отбелязал седем гола.

Новият миноритарен собственик сър Джим Ратклиф поднови дебата за кариерата на Грийнууд в Юнайтед миналата седмица, като новата футболна йерархия все още не е взела решение за бъдещето на офанзивния футболист в клуба.

Хетафе би искал да задържи Грийнууд, за постоянно или под наем, докато Барселона е един от клубовете, които следят изявите му.

По време на срещата Financial Times Business of Football Summit Тебас заяви: "Може би обстоятелствата улесниха идването му, но той е страхотен играч и нямам какво друго да коментирам".

"Той се справя много добре в Хетафе като играч и се надявам да продължи да бъде успешен и да продължи в испанския футбол, защото това винаги е добре за нас. Когато някой не е осъден, какво трябваше да направим? За това съществуват съдилищата. Не зависи от мен да познавам в детайли неговия случай. Той е просто още един играч", добави Тебас.

Стана ясно кога ще се изиграе отложен мач от Ла Лига

Стана ясно кога ще се изиграе отложен мач от Ла Лига

Заради трагедия