Кике Сетиен призна, че отборът му не е бил на нужното ниво и логично е отстъпил с 0:2 на Валенсия. Ето какво сподели новият наставник на Барселона след фиаското:

"Истината е, че не играхме добре, особено през първото полувреме. Не успяхме да намерим начин да ги пречупим. Имаше неща, които не приехме правилно и Валенсия се възползва от нашите грешки", сподели той. Някои журналисти изтълкуваха думите му, че играчите не са изпълнили указанията му или не са ги разбрали.

Валенсия победи Барселона с 2:0

Безидеен Барса се сгромоляса на "Местайя"

"Каталунците" загубиха с 0:2 от Валенсия

Сетиен отговори: "Не е това. Не бяхме добре позиционирани. Ние играхме с прекалено много пасове без да има нужда от това, просто си подавахме. Това са неща, които аз не мога да разбера. Играчите все още не разбират изискванията ни или ние не ги обясняваме добре", каза още Кике.

Халфът на каталунците Серхио Бускетс добави:

"Въпреки поражението ние изиграхме добро второ полувреме, в което създадохме положения и имахме контрол върху мача. Но в днешно време важното е кой ще използва шансовете си, а днес това беше Валенсия".

Наставникът на домакините Алберт Селадес от своя страна заяви:

"Изключително сме щастливи от победата си. Много е трудно да победиш Барселона, а ние го направихме и с добра игра. А това, че не започнахме с Родриго и Дани Парехо още повече ни утежни ситуацията, тъй като те са много важни за нас. Победата ще вдигне много духа в съблекалнята. Това е една много добра новина за нас".