Футболистите на Валенсия искат бившия си треньор Марселино. Той беше уволнен след конфликт със собственика на клуба Питър Лим. Според "Марка" в знак на протест никой от играчите не се е явил на пресконференцията преди мача от Шампионската лига с Челси.

Валенсия се раздели с Марселино Гарсия на 11 септември, само три кръга след началото на сезона в Ла Лига. За негов наследник бе избран Алберт Селадес.

След освобождаването му Марселино заяви, че една от причините за уволнението му е... спечелването на Купата на Краля. На финала "прилепите" удариха Барселона. Сега, при дебюта на Селадес, каталунците разбиха Валенсия с 5:2.

"Получихме съобщения, че трябва да загубим Купата. Но не можах да я жертвам, защото феновете и играчите наистина искаха този трофей. Кой би могъл да си помисли, че победата ни в крайна сметка ще доведе до моето уволнение? Моля, обърнете внимание - не получихме поздравление от ръководството на Валенсия след спечелването на Купата на Краля", заяви Марселино в интервю за "ESPN".

Барселона разгроми Валенсия и без Меси, младата звезда Фати отново под светлината на прожекторите

Барселона разгроми Валенсия и без Меси, младата звезда Фати отново под светлината на прожекторите

Суарес с два гола през второто полувреме