Давид Албелда, Сантяго Канисарес и Мигел Анхел Ангуло могат и да попаднат в националния отбор на Испания за Европейското първенство, ако си върнат титулярните места във Валенсия, обяви селекционерът Луис Арагонес. Тримата бяха отстранени от първия състав от вече уволнения наставник Роналд Куман, но наследникът му Салвадор Гонсалес обяви, че ще получат нов шанс.

Най-сигурно изглежда мястото в националния отбор на Албелда, който получи повиквателна през декември въпреки решението на Куман да го извади от първия състав. Той игра и в мача с Франция през февруари, който испанците спечелиха с 1:0.

"За мене тези трима футболисти са с равни права и задължения с останалите 25. Ако на тренировките те са съзнателни и покажат качества, местата им титулярните 11 са гарантирани", коментира навият наставник Салвадор Гонсалес, известен още като Воро.

Воро е третият треньор на Валенсия през този сезон. През ноември заради незадоволителни резултати и срив в средата на таблицата беше отстранен Кике Санчес Флорес, а вчера си отиде и заместникът му Роналд Куман. Под неговото ръководство тимът спечели купата на страната и си осигури място в Европа наесен, но се смъкна само на 2 точки от зоната на изпадащите.