Тенисът е изключително състезателен и атрактивен спорт, но същевременно неговата същност е и много социална. Това го доказва и тазгодишното издание на Sofia Open. Освен арена за атрактивен и професионален тенис, турнирът е социално ангажиран с кауза, в подкрепа на децата в спорта, като партньор на платформата Sport inside you www.soprtinsideyou.com - създадена, за да открива и предоставя нови възможности за привличане на допълнително финансиране на спортни клубове, любителски спортни организации, училища, инициативи, свързани с децата в спорта.

Sofia Open и Sport inside you обединяват усилията си, в подкрепа на каузи, каквато е осигуряване на екипировки на деца със социални нужди. Основната мисия е насърчаването на подрастващите към спорт и активни занимания, за да бъдат физически здрави, пълноценни и активни млади хора; да мотивират спортуващите деца и младежи към постоянство, за да бъде подобрен опитът от спорта за всички участващи млади хора в него.

Организаторите на инициативата вярват, че социализацията на подрастващите, е предпоставка за повишаване на тяхната увереност, не просто да прекарват повече време с други хора, но да се чувстват сигурни в собствените си усилия, в различни видове социални ситуации.

Благодарение на добрите инициативи в спорта, общите усилия за стимулиране на децата към физическа активност, ще привличат все повече привърженици не просто към тениса като спорт, но и към възможността, подрастващите да търсят и развиват своя потенциал за развитие на корта, в залата, на терена. Ще развиват способността им да бъдат отбор....да споделят, да бъдат уверени и постигащи.

Sofia Open е точното място за да почерпят "добрия пример" и същевременно да усетят преживяването от играта и духът на победата.

За повече информация: https://sportinsideyou.com/projects#sofia-open

Пьотр Нестеров поднесе сензация на Sofia Open

Пьотр Нестеров поднесе сензация на Sofia Open

Елиминира италиански фаворит