Рони О'Съливан успя да направи обрат и да се предпази от отпадане в първия кръг на Откритото първенство на Англия по снукър. "Ракетата" направи обрат от 0-2 до 4-3 срещу непретенциозния Джейми О'Нийл.

Джъд Тръмп разгроми Джон Хигинс на финала на Световното по снукър

Джъд Тръмп разгроми Джон Хигинс на финала на Световното по снукър

Англичнанинът взе реванш за загубата си преди осем години

О'Нийл доминираше в първите два фрейма. О'Съливан отговори с два брейка от 90 и 102. 33-годишният Джейми отново поведе с 3-2. Той направи непростима грешка при 33-0 в шестия фрейм, докосвайки топки се моста, който беше направил.

Рони само това и чакаше и с брейк от 54 точки се спаси. В последния седми фрейм О'Нейл имаше шансове на два пъти, но реализира само 15 точки. О'Съливан направи поредица от 81 точки и извади, изглеждащия като загубен мач.

Световният шампион Джъд Тръмп не даде нито един фрейм на бившия първенец на планетата Питър Ебдън. Защитаващият титлата си от миналата година ирландец Стюърт Бингам имаше тежък сблъсък с Каспер Филипяк, но успя да го приключи успешно за него при 4-3.

Марк Селби направи две стотачки 103 и 130 при успеха си с 4-2 над Бари Пинчис, а шампионът от Шампионата на Китай Шон Мърфи отстрани Чан Бингуй с 4-2.