Трикратният световен шампион Марк Селби се промъкна на осминафинал на Световното първенство по снукър в "Крусибъл". Той се наложи с 10-6 срещу дебютанта Джордан Браун. Двамата предложиха нискокачествена игра. Все пак "Веселяка от Лестър" си осигури мач с непредсказуемия Нопон Сенкам.

По-рано през деня Нопон елиминира Шон Мърфи с 10:4 и постигна най-големия успех в кариерата си.

Селби има два ранкинг трофея този сезон (Откритите първенства на Англия и Шотландия), но сам каза, че идва в "Крусибъл" без никакво самочувствие. Той е един от малкото Топ играчи, които разполагат със собствена снукър маса, но явно подготовката му за Шефилд не е била на необходимото ниво в условията на пандемия от COVID-19.

"Първият кръг винаги е най-труден за преодоляване. Все още не чувстваш, че си част от турнира, докато не запишеш първата си победа. Тази година е много различна и бях много нервен. "Крусибъл" има навика да причинява такива неща на играчите. Пренавиваш се повече, отколкото на други турнири.

Изненадах се малко, че Нопон победи Шон, но вече няма лесни съперници. Играл съм няколко пъти с Нопон и той е фантастичен играч. За зрителите сигурно е било шокиращо, но ние, играчите, не сме чак толкова изненадани. Този сезон ми е непостоянен, защото спечелих набързо два турнира, а после играх много слабо. Стандартът е висок и е тежко. Понякога не се представям лошо, но губя, защото другият е по-добър от мен в съответния ден", сподели след победата Марк Селби.

Рони О'Съливън почти приключи със съпротивата на Тепчая Ун-Ну в "Крусибъл"

Рони О'Съливън почти приключи със съпротивата на Тепчая Ун-Ну в "Крусибъл"

Ракетата води с 8-1 фрейма след първата сесия