Босът на Славия - Венци Стефанов взе отношение по последните събития в българския футбол. Президентът на "белите" коментира скандала, който се заформи около мача между Витоша и Царско село. След края на двубоя треньорът на "тигрите" Асен Букарев заяви, че е търсен, за да даде срещата на "царете". Стефанов говори и за казуса с телевизионните права.

"Асен е много интелигентен и възпитан. За да каже това нещо му е дошло до тук. Той има дупе да говори с имена. Трябва да се види за какво става въпрос, защото иначе всичко е задкулисие", коментира Стефанов в интервю за БНТ.

"Президентът на БФС трябва да има здрава ръка и да може да казва не. Разчитаме само на мъжеството на Букарев, за да каже истината. Г-н Христов трябва да каже това и това за конкретния човек от Изпълкома. Не мога да кажа име за кандидат за президент на БФС. Имам си свой фаворит", добави президентът на Славия.

"Всички виждаме, че при 14 отбора два отбора са на изкуствено дишане. Какво ще стане, когато станат 16? Могат ли 16 отбора да дадат банкова гаранция, че ще завършат първенството?"

Венци Стефанов поиска изваждането на отбор от Първа лига

Венци Стефанов поиска изваждането на отбор от Първа лига

Босът на Славия коментира и мача с ЦСКА

"Ако членовете на лицензионната комисия са коректни, сигурно ще има отбори, които няма да получат лиценз", продължи шефът на "белите".

"Има много компромиси, както със стадиона на Царско село - маломерен, наклонен, изобщо не отговаря на изискванията. Стадионът на Арда няма лиценз, а на Царско село има лиценз."

Той коментира и казуса с телевизионните права и заканата на Наско Сираков да не бъдат допуснати камерите на телевизията за мача между Левски и Славия: "Гладна кокошка просо сънува. Левски и ЦСКА с кого играят. Нека се рекламират - има четки за зъби, пасти за зъби, дамски превръзки. Никъде по света няма такова нещо. Защо трябва да се изчака преподписването на договора за телевизионните права. Няма шанс някой друг наивник като Домусчиев да даде толкова пари в тази ситуация за футбол. Ако Сираков и компания намерят някой да даде повече пари, аз гарантирам, че Домусчиев ще се съгласи да предостави телевизионните права", каза още Стефанов.

Венци Стефанов отговори на Сираков: В края на краищата Левски и ЦСКА трябва да играят с някой

Венци Стефанов отговори на Сираков: В края на краищата Левски и ЦСКА трябва да играят с някой

"Сами срещу всички ли пак го играят? "