Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред "Спортал" проблемите в съдийството. Босът на "белите" акцентира върху представянето на Никола Попов като прокрадна съмнения относно избора му за някои мачове. 

"Имаше период от година и нещо, когато Йордан Сталев беше началник на съдиите. Тогава този човек си вършеше работата перфектно, но го махнаха с една ченгеджийска хватка. И тогава е имало спорни отсъждания, вярно е, но той владееше положението, съдиите му имаха респект и всички ние се чувствахме спокойни. Изгониха го, направиха прокурорска проверка, която не показа нищо, но не го върнаха.

Уважавам Никола Попов и баща му, но Ники прави много големи грешки на терена. На мача Царско село - Лудогорец той се влияеше от странични фактори - чуваше се основно гласът на Любо Пенев от тъча. Първо, стадионът на Царско село не е годен за провеждане на мачове. Крайно време е президентът на БФС да вземе някакви мерки по този въпрос. Както ФК ЦСКА 1948 играе на "Васил Левски", както Славия игра две години на "Васил Левски", нормално е и Царско село да играе на стадион, който отговаря на европейските изисквания. Любо Пенев само дето не взе свирката от Попов и не започна да свири мача. А и нарушението, което беше свирено против Лудогорец - от националния отбор отпада един много добър футболист! Говоря за Антон Недялков.

Славия - Монтана 1:1, победителят ще бъде решен след дузпи
на живо

Славия - Монтана 1:1, победителят ще бъде решен след дузпи

Двата тима определят последния четвъртфиналист за Купата

Крайно време е този, който контузи даден футболист, да няма право да играе толкова време, колкото контузеният не играе. Има "терористи", като Гаджев например, с по 50-60 картона. Стига се е играло на кило кръв и метър кожа, всяко влизане е за чупене на крак. Обръщам се към Михаил Касабов: Спрете! Това е безчинство! Вчера беше друг, днес е Лудогорец, утре ще сме ние, после ще са други.

На стадиона на Царско село няма тоалетна бе! Не знам коя комисия е дала разрешение да се играе на този стадион. Защо Касабов си затваря очите?! Да не говорим, че вчера на стадиона имаше хора от кол и въже, въпреки мерките, които трябва да се спазват.

Ники Попов да си вземе почивка, защото е безкрайно стресиран и натоварен. Вече . Дали от страх, дали от неумение... Чета за някакви кръгове, не знам. Някои хора не трябва да свирят такива мачове. Дали отсъждането на дузпата на ЦСКА 1948 - Левски е правилно, или не е, дал я е вече. За първи път виждам така да се отменя дузпа! Не знам кой може да му е казал да я отмени. Дузпа срещу Левски, ЦСКА и Лудогорец доста трудно се отсъжда", заяви Венци Стефанов.