Венцеслав Стефанов говори преди подновяването на сезона в шампионата днес. Ето какво каза босът на Славия:

"Няма непостижими неща, но и чудеса се случват рядко. Това принудително отсъствие в спорта няма да се отрази добре в спортните състезания. Хубавото е, че ще има фенове по стадионите. Дано следващите футболни срещи донесат радост. Разчитаме на български състезатели, които трябва да получат шанс. Не може да очакваме такива мачове и такива чудеса, които се случиха през 1993 и 1994 година, ако не разчитаме на българските играчи.

Разговарях с Галин, разговарях и с ръководството на ЦСКА 1948. Условията, които му предлагат са по-добри от тези, които аз мога да му предложа. Не бих спрял футболист, който намери по-добри условия. Решението обаче ще вземе Галин. Има интерес и към други наши футболисти. Най-голям интерес има към Филип Кръстев. Интересът към него е от чужбина.

Венци Стефанов пред ТОПСПОРТ: Левски и ЦСКА да се кръстят по три пъти на ден, че го има Бойко Борисов

Венци Стефанов пред ТОПСПОРТ: Левски и ЦСКА да се кръстят по три пъти на ден, че го има Бойко Борисов

"Не разчитам на полуфабрикати, обичам българското"

Десподов може да се продаде за 3 милиона евро, да не е искал някой за български играч 6 милиона? Десподов да не е пакистанец? Има много млади и кадърни момчета в ЦСКА и ако клубът има политика да дава шансове на млади, то те ще използват ресурса си. В Левски е подобно положението.

Лудогорец е друга бира, те са избрали друг модел. Не може да харчиш повече, отколкото разполагаш. Не може да имаш футболисти с по 30-40 хиляди евро заплата. Те не са по-силни от нашите играчи. Видяхме Косъма и малкия какво ги направиха на "Герена".

Снимка 455024

Източник: LAP.bg

Моето настояване е час по-скоро да се насрочи нова дата за конгрес. Аз смятам, че трябва да бъде по-скоро. Трябва да има нов конгрес, сигурно ще има нови кандидати", каза Стефанов.