Венцеслав Стефанов коментира информацията, че от Международната мрежа за борба с расизма във футбола го разследва. Причина са думи на члена на Изпълкома на БФС и президент на Славия по време на пресконференция миналото лято. Тогава Стефанов използва думи от сорта на "бежанци и тем подобни", "ние вземаме такива от джунглите там по Амазонка" и други.

"Аз продължавам да си стоя зад думите, но нека обаче те не бъдат вадени от контекста. Тогава наистина споменах, че понякога и ние в Славия взимаме футболисти от "джунглите на река Амазонка", в което не намирам нищо обидно.

Що се отнася до другите класификации, на въпросната пресконференция аз цитирах бившия играч на Славия Абуд Омар. Той се беше оплаквал, че го наричали така в съблекалнята. В същото време обаче самият Омар е наричал български футболисти "бели педера*и". Вижте, в днешно време човек много трябва да внимава, за да не го атакуват за расизъм. Вече не черния пуловер не трябва да му казваме, че е черен, а че е тъмен или тъмнобял", каза Стефанов пред БЛИЦ.

Погнаха Венци Стефанов заради расизъм и дискриминация

Погнаха Венци Стефанов заради расизъм и дискриминация

Няколко институции са сезирани и провеждат разследване