Президентът на Славия и член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов говори след заседанието на Изпълкома.

"Ще избираме президент. Още не съм взел решение кой ще е моят избор за президент. Живеем в демократична държава, всеки може да се кандидатира и няма да сбърка. Пепи искаше нещо да прави, някакви писания, вписвания. Най-добрият вариант беше на 15 март да се направи Конгрес, хората да са спокойни. Клубовете да си избират. Категорично се обяви датата. Ако някой иска да прави шикалкавене, няма да е от БФС.

Всеки иска да се кандидатира. Около Нова година, след това, ще излязат. Кандидати за слава много има. Казал съм, че ще подкрепя Стилиян Петров? Стилиян може да се кандидатира, а дали ще бъде избран никога не съм казвал. Много е важно този, който ще се кандидатира, да даде програма и екип, с който ще работи Сам човек само за тоалетната става.

Специално във футбола, аз помня от по-предишни години, имаше един президент, който се казваше Иван Славков, който не седеше в БФС, но националите биеха, с корифеи като Иван Вуцов нещата вървяха. Да се намали броят на чужденците, категорично, ако искате да имаме национален отбор и други като поколенията, които ни радваха. Каква ще бъде формата, има много варианти.

Последните два мача, които игра Славия, те май станаха три, играхме с отбор, които преливаха от чужденци, а нашите български деца с нищо не им отстъпваха. Не да се слагат унгарци, патагонци за шефове на съдиите, не знам защо смениха съдията на вчерашния мач в последния момент. Не знам кой е бил. Вчера ако гледахте мача внимателно, видяхте, човек до мен засече, че 26 минути се игра футбол второто полувреме", каза той.