Като дете често се случваше да майтапя дядо ми (лека му пръст) с класирането в "А" група. Има-няма и Славия се появяваше около чертата с изпадащите отбори. А дядо ми разправяше и той прословутата реплика, която се говореше за "белите": "Нали знаеш, ще увеличат отборите, ама Славия няма да изпадне..." Дядо ми беше славист до последния си дъх. Възпитан в идеалите на Славия. Нищо че отборът не печелеше често трофеи или губеше почти постоянно от ЦСКА или Левски. За старите фенове, които са гледали футбол 50-те години на миналия век и не са били нито от ЦСКА, нито от Левски, Славия е било любов...

Но дядо ми щеше да се срамува, ако днес беше жив и слушаше този човек, който се вживява в ролята на ръководител на клуба. Това не е неговия любим отбор, чийто фенове са интелигентни, възпитани и научени да ценят други ценности. Венци Стефанов е нещо, което не мога да определя. В последните 15 и повече години не се спря, не се умори да говори глупости, да говори по всякакви теми. И вината е на журналистите! Категорично. Всеки ден Венци Стефанов се изказва по някаква тема. Той "скача", "избухва", "напада", "съсипва", "разкрива"... Ясно е, че днес журналистиката не е това, което е било и беше допреди няколко години. За да бъда докрай откровен ще използвам фраза, която се въртеше през годините и е точно на Венци Стефанов към Сашо Диков - "Сашо, ти си вреден за футбола..."

Господин Стефанов, вие сте вреден за футбола! Пиша го без никакви увъртания. Както вие обиждате всеки ден, така и аз го правя без да използвам типичните за вас квалификации и обидни термини от рода на "козата си сака пръч" и "като взема една тояга..." Заради дядо ми за мен Славия винаги ще бъде нещо повече от отбор в класирането. "Посветих" купата на дядо ми и се разплаках, когато спечелихте трофея. Но аз никога не бих искал да свързвам Славия с вас и вашия образ.

Вие не се посвенихте да нагрубите и обидите почти всички футболни хора в България. Да ви припомня ли изказванията ви през годините за Борислав Михайлов: "Боби, отиди си, рибата се вмирисва откъм главата" (не намерих по-грубо, интернет е пълен с ваши фрази). После за Кирил Домусчиев: "Преди време имах честта да говоря с Краля Слънце, но сега явно нямам тази чест. Дебело искам да подчертая, че той е главният виновник в българския футбол да не се дава шанс на младите. Тогава, когато ние бяхме шампиони (б.р. Славия през 1996 г.), Кирчо правеше платненки. Нищо че сега е милиардер от кредити..." (изказване от 14.10.2017 г одина). За Балъков казахте, че е "некадърник", за Петев, че "нямал та*аци". Ако трябва да изредя всички обидени от вас футболни хора, ще ми трябва сериозен списък, а въобще нямам намерение да се занимавам с щуротиите ви. Лошото е, че след като ги хулите махленски, след това се скъсвате да ги хвалите и изведнъж Боби Михайлов стана най-добрият президент, а Домусчиев е прекрасен.

Заради напредващата ви възраст (от сърце ви пожелавам здраве и дълголетие) не ви прави чест да се държите по този начин. Славия възпитава на морал и уважение - уви, особено второто вие не го притежавате. Казват, че човек се учи всеки ден и до последния си дъх. Поне така дядо ми - един от верните слависти, казваше. Бъдете сигурен, че и без да обиждате, може да се изказвате и да работите във футбола. Но нали сам усещате, че медиите ви търсят, защото все "скачате", "нападате" и "разкривате" - за да има какво да се чете. Сериозните хора говорят по друг начин или понякога замълчават.

В момента, в който БФС прилича на плаваща лодка без лодкар в средата на морето, сте най-опитният в българския футбол и с оглед изказванията и взетите решения хората смятат, че вие имате сериозна роля в управлението (за което имате право като член на Изпълкома). Но се говори, че вашето мнение надделява в повечето случаи особено напоследък. Например за това дали да се доиграят само двата кръга от редовния сезон или да има и плейофи. И не само това. Не само вие знаете много неща... останалите ви колеги също знаят, но те в малко случаи са ви обиждали публично по вашия начин. Въпреки че във футбола не управляват професори от Харвард, все пак понякога е нужно поне малко възпитание.

От ЦСКА отговориха на нападките на Венци Стефанов

От ЦСКА отговориха на нападките на Венци Стефанов

"Червените" смятат, че босът не е силен по математика