Нападателят Валери Божинов коментира новината, че е подписал със Септември (София) като даде да се разбере, че договор все още няма.

Бившият играч на Левски поясни, че води подготовка с тима на Славко Матич, но само ако се чувства добре и силите му позволяват, ще седне за преговори с ръководството. Божинов направи изказването в своя личен профил в Инстаграм, където пожела успех и на всички отбори във футбола ни.

"За да няма спекулации, относно моето бъдеще, искам да изясня нещо. Искам да благодаря за поканата на Матич и ръководството, че му покани, на всички свързани със Септември. Тренирам с клуба и да водя тренировка, надявам се да сме живи и здрави да нямаме проблеми. Дали ще подпиша е въпрос на време. Важно е самият аз как ще се чувствам в отбора.

Септември (София) стартира подготовка с Валери Божинов и Димитър Шейтанов в състава

Септември (София) стартира подготовка с Валери Божинов и Димитър Шейтанов в състава

През следващите дни към тренировъчният процес ще се присъединят и отсъстващите днес

Най-важно е да съм здрав и да нямам контузии. Знаете, че не съм играл от доста време. Оттам нататък, ако моето тяло говори така, както аз искам, надявам се да подпиша. Ще решим и ще седнем да видим как ще бъде тази взаимна авантюра. На този етап - тренирам със Септември, но не съм подписвал, както се обяви. Познавам отбора, не е нещо ново. Г-н Чандъров е амбициозен човек и показа, че иска да инвестира в младите.

Това, което липсва на младите, е излизането в чужбина, в Европа. Те там вдигат класата и нивото на националния отбор. Плакал съм от радост за успехите на националния отбор, дано се случат отново.

Стискам палци на всички млади момчета да имат потенциал и възможност да имат шанс да излязат навън. Както го правеше Мартин, Бербатов, Стилиян, както и аз.

Живи и здрави и нека всички отбори имат успех. Дано има интрига. Виждате борбата за титлата. Дано има силни мачове и пожелавам успех на всички", каза Божинов