Бившият нападател на Левски - Валери Божинов даде специално интервю за колегите от "Дарик" и dsport. В него той говори за новия си тим Септември София, за физическото си състояние, както и за евентуалното му излизане на терена срещу "сините" в предстоящия мач от турнира за Купата на България.

Валери Божинов: Не съм подписвал със Септември, дано интригата за титлата да се запази

Валери Божинов: Не съм подписвал със Септември, дано интригата за титлата да се запази

"Ако имам сили и тялото ми го позволява, ще седнем на преговори"

"Искам да благодаря на ръководството на Септември - на г-н Чандъров, на г-н Матич, на всички свързани с клуба, за поканата. Още след края на първенството, към 20 декември, се видяхме с господин Матич и имахме разговор точно по тази тема. Той ми каза, че има вариант да стане треньор на Септември. Тогава ме покани, каза ми, че за него е много важно моето присъствие. Аз му отговорих, че ще помисля. След като официално стана треньор на Септември ми се обади и ми каза, че няма проблем да премина в отбора, че е говорил с господин Чандъров и няма никакъв проблем да започна подготовка.

Аз им казах, че не съм играл дълго време, не съм водил пълноценна подготовка и не знам дали ще бъда полезен. Имам желанието, волята, амбицията, но за мен е много важно да нямам контузии и да нямам физически проблеми. Вчера господин Матич върна усмивката на лицето ми, върна желанието и волята ми за футбол. Вижданията му за играта са същите като моите. В отбора има много млади момчета, които ме карат да имам желание и амбиция да направим добра подготовка.

Септември (София) стартира подготовка с Валери Божинов и Димитър Шейтанов в състава

Септември (София) стартира подготовка с Валери Божинов и Димитър Шейтанов в състава

През следващите дни към тренировъчният процес ще се присъединят и отсъстващите днес

Решението дали ще продължа със Септември е взаимно. Най-важното е да направя подготовка, самият аз да видя как се чувствам, дали съм добре. Също така не трябва да имам контузии. Ако всичко е окей, мисля, че няма да има никакъв проблем. Благодаря на господин Чандъров и господин Матич за поканата и възможността да се подготвям с отбор. Първата стъпка е направена. Имам отбор, топтреньор. Той е уникален човек - директен, откровен. Вижданията му за футбол са на топниво.

Изгубил съм физическа подготовка, ритъм, усет към терена, игрова практика. Сигурен съм, че тези неща ще ги върнем и дори подобрим. Когато си карал колело, няма как да го забравиш.

Още при представянето си вчера първите думи на господин Матич бяха, че предстои мач с Левски. Това е много важен двубой, както за него, така и за отбора. Всеки би искал да играе срещу голям клуб като Левски. За младите момчета ще бъде много важно да излязат и покажат своите качества и умения и да се надиграват с Левски. Така могат да покажат, че един ден да бъдат привлечени в Левски. "Сините" имат нужда от млади момчета, а тук има достатъчно. Тъй че може някой от тях да направи така, че господин Стоилов да го привлече в Левски.

Най-важното е да се наслаждават на това, че играят срещу Левски, срещу най-големия клуб в България. Ако се стигне да играя срещу Левски, не е проблем. Правил съм го много пъти. Имам много приятели в клуба, познавам обстановката на "Герена". За мен ще е чест и удоволствие да играя срещу любимия си клуб. Какво ще се случи е Божа работа. Пожелавам на Левски да направи добра подготовка, влизане в шестицата, да играят в Европа".

Божигол: С Матич говорим един език, можех да отида и при баща ми в Янтра

Божигол: С Матич говорим един език, можех да отида и при баща ми в Янтра

"Благодаря на ръководството на Септември"