Новият старши-треньор на столичния Септември - Славко Матич говори пред колегите от "Теми Спорт", свързани единствено с клуба от Втора лига и предстоящата му битка с Левски за Купата на България.

Г-н Матич, какви са първите ви впечатления от Септември? Доволен ли сте от "материала", с който ще работите, и виждате ли пропуски в селекцията, които ще трябва да попълвате спешно?

- Доволен съм, че съм в клуб, в който организацията е на високо ниво. Ръководството е осигурило условия, каквито нямат много отбори от елита. За нас остава само да работим. В момента действаме здраво, за да се усмихваме по време на мачовете. Отиваме на лагер в село Ягода до Стара Загора. Доволен съм от качеството на футболистите, харесва ми тяхното старание, отношението към футбола, влагането в тренировъчния процес. Няма да привличаме нови футболисти, освен няколко млади момчета от юношите, на които ще дадем шанс и, разбира се, Валери Божинов, който е при нас.

Каква е ролята на Божинов?

- Божинов работи много добре. Щастлив съм, че имам такъв професионалист и пример за младите играчи. Той е един от последните български футболисти, които са играли на световно ниво. Погледнете в какви отбори е бил - Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Спортинг Лисабон... Българският футбол и младите футболисти имат нужда от такива примери.

Царско село с двоен трансферен удар

Царско село с двоен трансферен удар

Илиевски и Каса се присъединиха към тима