Септември (София) завърши 1:1 като гост на албанския Академия Футболит във втора среща от първия кръг на младежката Лига на УЕФА и се класира напред с общ резултат 4:1. Първата среща между двата отбора в София в края на септември завърши 3:0 за столичани. Българският отбор играе в потока на националните представители, а не в групите, които се играят преди срещите на мъжките отбори.

По този начин Септември стана първият български клуб, който преодолява поне един съперник в този турнир, в който в предишни години са участвали най-много Лудогорец, но също така и Левски, и още веднъж Септември.

Старшата на Левски с победа над Септември пред погледа на Станимир Стоилов

Старшата на Левски с победа над Септември пред погледа на Станимир Стоилов

Атоан Стоянов се отличи с попадение

Попадението за българския отбор вкара Мартин Стойчев 90+1-ата минута, който се възползва от подаване на капитана Панайот Пасков. Домакините пък откриха резултата в 45+1 чрез Арселд Халилай.

В следващия кръг Септември чака победителя от двойката между Хамарби (Швеция) и Глазгоу Рейнджърс, които играят срещата си реванш утре. Първият мач завърши при резултат 3:0 за шотландците. Срещите ще се играят на 3-и и 24-и ноември, като Септември в първата среща ще гостува.

Състав на Септември: Ивайло Илиев, Адриан Стойков (76- Мирослав Колев), Теодор Андреев (65- Георги Доканин), Теодор Цветанов, Стоян Стоичков, Георги Шопов (65- Крис Вълчинов), Симеон Александров (46- Мартин Михайлов), Мартин Филипов, Красиян Колев, Панайот Пасков, Георги Иванов (90+2- Божидар Пиралков)