Отборът на Септември ще продължи битката си с португалския гранд Бенфика по отношение на бранителя Калоян Костов. Младокът е на път да премине в Лисабон, но от родния клуб са на мнение, че това няма да стане по регламентиран начин и ще търси правата си.

От Септември се похвалиха с пет покани за различни национални формации

От Септември се похвалиха с пет покани за различни национални формации

Асен Чандъров ще участва в лагера на младежите

"Във връзка с последните информации по отношение на преминаването на футболиста Калоян Костов в португалския Бенфика, ПФК Септември София категорично заявява позицията си, да продължи да търси правата си по законов ред.

На лице е класическата схема - "клуб, мениджър, родител", но само по себе си - не отива на гранд като Бенфика да отмъква безпардонно Калоян Костов, чийто трансфер по правилния начин, може да осигури на ДЮШ на клуба и треньорите в него, спокойствието да работят и градят още футболни таланти!

През последните седмици, ПФК Септември бе запознат с нови факти, които доказват нерегламентирани посещения в Португалия и преговори с ФК Бенфика!

Калоян Костов подписва с Бенфика

Калоян Костов подписва с Бенфика

16-годишният централен защитник на Септември е в Лисабон

Твърдо сме решени трудът ни през годините в изграждането на един от най-талантливите играчи в последно време в България, да не отиде на вятъра и борбата ни да бъде пример за всички родни клубове да търсят своите права! Продажбата на млади футболисти за адекватна сума за техните качества е основният начин един по-малък клуб да се издържа, а ние от ПФК Септември сме горди, че поддържаме една от най-качествените футболни школи у нас. Резултатите в последните години го потвърждават, а подобни опити за отнемане на футболисти по отработена схема само може да отнемат от мотивацията на целия екип, който се грижи за високото качество на работа в академията.", написаха от Септември.