Наставникът на Септември Милен Радуканов бе гост в студиото на "Обзор на Втора лига", където сподели впечатленията си от сезона на столичаните. В последния си двубой Септември разбиха с 4:0 Струмска слава и ще зимува на първата позиция във Втора лига, като има 3 точки преднина пред втория ЦСКА 1948.

Милен Радуканов: Нито един отбор в България не е правил преса на Лудогорец от аута

Милен Радуканов: Нито един отбор в България не е правил преса на Лудогорец от аута

Наставникът на Септември остана доволен от поведението на своите момчета срещу шампионите

"Най-важното е, че завършихме двубоя с шестима юноши от школата на отбора. Налагането на младите е основната идея на отбора. Да направим добра сплав между опитни и млади футболисти, смятам, че успяваме да го направим. Шестима юноши от школата ни бяха основни - Георги Русев, Иван Тилев, Влади Николов, Стефан Гаврилов, дебют направиха Александър Тодоров и Симеон Александров. Това е един добър атестат за това, за което се опитваме да направим. Мисля, че вървим в правилната посока", заяви Радуканов пред Диема.

Наставникът призна, че се радва, че е поел отбора след година, в която бе извън треньорската сцена в страната.

"Имахме разговори още преди 2 години. В началото на миналата година също имахме идеи, но не се осъществиха. Към края на сезона се надявахме отборът да остане в елита, но това не се случи и през лятото приех поканата на ръководството. Надявам се, че оправдаваме тяхното доверие".

"В треньорската професия не се знае кога ще работим и кога ще почиваме. Това не е много приятно, но се радвам, че приех предложението на Септември. Искам специално да благодаря на г-н Чандъров и Кристиян Добрев, защото имаме перфектни условия за работа, може би едни от най-добрите в страната. Финансово отборът е осигурен, всичко е нормално, за нас остава само да се концентрираме върху изграждането на отбора", заяви Радуканов.

"Отборът на Септември има дългосрочни планове и амцбиции. Хората искат да се развиват и да изграждат отбора. Това не е крачка назад. Аз си знам собствените цели и амбиции, така че това е крачка напред за мен".

Радуканов заяви, че още от самото начало е било ясно какви са целите пред отбора.

"Знаехме какво искаме. През лятото направихме умерена селекция. Хората, които взехме, са титуляри, взехме точните хора. Качихме от малките двама-трима и така с група от 17 човека вършим добри неща."

"В някои отбори лятото се взеха по 10-12 човека. Доволен съм, че успяхме да уцелим футболистите и не сме имали нови футболисти през сезона. Довършихме сезона със същата група, с която започнахме. Търсихме точно определени хора, така че се радвам, че ги намерихме и всеки откри своето място".

Радуканов призна, че всеки ден в професията си има своите трудности, но изрази радостта си от това, че отборът е надмогнал тези моменти.

"Всеки ден е труден и лесен. Винаги е трудно, когато имаш контузени футболисти, които не се чувстват добре. Имахме трудности след двубоя с ЦСКА 1948, за който аз поемам цялата отговорност. Радвам се, че бързо преодоляваме трудните ситуации и след това постигнахме положителни резултати".

Септември ще зимува на върха във Втора лига

Септември ще зимува на върха във Втора лига

Столичани разбиха Струмска слава с 4:0