Треньорът на Септември Мариан Христов коментира победата с 1:0 над Дунав в първата от битките за спасението в Първа лига.

"Беше важно един от двата отбора да вземе преднина преди реванша. Дунав е много добър отбор, който се противопоставяше много добре срещу нас. Успяхме да ги излъжем. Равният резултат нямаше да бъде несправедлив. Много съм щастлив заради момчетата, които чакаха този позитивен резултат.

Това е футболът. Винаги има някой от губещата страна. Нашата тактика винаги е да се опитваме да седим по-напред и да използваме бързите футболисти. Опитваме се да играем футбол. И двата отбора се раздадоха. Всички си изпълняваха добре задълженията. Имаме още един мач. Не сме направили нищо.

Отборът на Дунав ще дойде и ще иска да победи. Бяхме в доста добра форма, излязохме без загуба в нашата група от втората осмица. Футболистите се чувстваха добре в този цикъл на игра през четири дни. Не сме отбор, който може да се брани. Както всеки мач, ще искаме да победим. Ние сме колектив и всички трябва да искат да играят добре и да помагат на отбора. Естествено, че сме гледали Арда и Монтана", каза Христов.

Дунав загуби от Септември с 0:1

Септември спечели първата важна битка с Дунав в Русе

Мандиангу вкара гола на победата за столичани