Спортният директор на Септември (София) Кристиян Добрев анализира изминаващия сезон във Втора лига. Отборът си осигури третото място в класирането и е в очакване на решението на БФС за формата на първенството. Ръководителят обяви пред "Диема спорт", че Септември е постигнал истински подвиг, на фона на ниския бюджет и младите футболисти, които са без опит, но с изключителен талант.

"Получи се интересен сезон, изпълнен с хубави мачове. 95% от отборите играят млади българи, които показаха, че имат качества. Нашият отбор тръгна без амбиции, целта беше да се спасим. Благодарение на страхотния треньорски екип и талантливите играчи, стигнахме до 3-ото място. Представяме се много добре. Тайно съм се надявал да стигнем дотук. След втория кръг ни напуснаха Влади Николов и Асен Чандъров, които отидоха в чужбина. На полусезона си тръгна Димитър Костадинов. Благодарение на треньорите, вторият полусезон беше още по-добър.

Септември (Сф) си връща национал, няколко клуба следят Марио Илиевски

Септември (Сф) си връща национал, няколко клуба следят Марио Илиевски

Нападателят прави фурор през този сезон

Постигнахме истинско чудо. Отговорно мога да кажа, че сме отборът с най-ниският бюджет във Втора лига. 70% от състава ни е в юношеска възраст и те получават стипендии, а не заплати. Това са изключително добри футболисти, които имената им тепърва ще се научават. Както до преди години никой не знаеше Асен Чандъров, Здравко Димитров, Иван Тилев, Димитър Костадинов, Лъчо Котев и други... Много са. Тези футболисти сме ги отгледали и сме им дали шанс. Надяваме се следващата вълна да са тези 16-18 годишни играчи".

"Искам да сме в Първа лига, тъй като мисля, че заслужаваме. Несериозно е да не знаем дали ще играем бараж или няма. На 25 май ще е решението, на 28 май баражът. Това ни спъва. Как да си направим ние организацията? Шампионатът не трябва да бъде в 30 редовни кръга. Хубаво е да има разделение на групи, както е и сега".

"БФС излезе миналия сезон с безумно решение - Първа лига да се доиграе, а Втора лига да се прекрати. Тогава ние бяхме конкуренти на ФК ЦСКА 1948 за влизане, бяхме втори с мач по-малко. Имахме директен двубой като домакини, ако го бяхме взели, излизахме първи с 3 точки пред тях. Средната възраст е 21 години. Това е бъдещият гръбнак на младежкия и мъжкия национален отбор. Нека ги подкрепят, аз не искам подаръци. Искам заслуженото", заяви Кристиян Добрев пред "Диема спорт".