Валери Божинов подсили Септември (София) до края на сезона. След първата тренировка с новия си клуб, Божигол говори за колегите от "Гонг", където разкри повече подробности за поредния тим в професионалната му кариера:

"Искам да благодаря на цялото ръководство на Септември София за поканата. Още преди края на първенството разговаряхме за този вариант. За мен е по-важно да направя подготовка, да тренирам. Тук има млади момчета, смятам, че ще дам всичко от себе си да вдигнем качеството, да почнат да мислят малко повече върху това да станат футболисти.

Можех да отида и при баща ми в Янтра Габрово, но все пак София, децата са ми тук. За мен бе важно да прекарвам време с тях. Искам да благодаря на екипа, на всички за поканата. Да видим докъде ще ми стигнат силите, имам мотивация и желание, оттук нататък ще преценяваме стъпка по стъпка. Виждате, че концепцията на Матич е доста различна от останалите треньори. Отдавна не съм почвал тренировка веднага с топка, преси, игри.

Аз уважавам и ценя много сърбите. Те са ми помогнали много. Бях част от Партизан, живях в Сърбия. Чувствам се добре, със сърбите имаме добри отношения. С треньора имаме едно виждане, една философия, говорим един и същ език. Тези неща ми допадат, има химия между нас. Това е много важно в днешно време", допълни Божинов.

Валери Божинов си намери нов отбор

Валери Божинов си намери нов отбор

Ще играе в родната Втора лига