Наставникът на Септември Красимир Балъков бе разочарован от изпадането на тима във Втора лига. Тимът от София загуби с 0:1 при визитата си във Варна на Спартак и това се оказа фатално за амбициите за оставане.

Специалистът заяви, че има чувството, че понякога феърплеят в родния футбол понякога е побългарен.

"Можехме да спечелим точки и да направим невъзможното възможно. Днешният ни мач може би беше най-добрият ни откакто съм в Септември. Работата на треньорите е да се занимаваме с футболистите, да ги подготвим психически. Най-важното е да извлечем максималното, а това може да стане само като футболистите са освободени физически. Не мога да ви кажа нищо в тоя момент за бъдещето ми, имаме разговори. Дори и да не продължа, Септември е един клуб, които помага на млади футболисти. Това е правилния път за развитие на тима. Дори и да не продължа, аз ще бъдат близко до този клуб.

Мога да потвърдя това, което Херо каза, че нашият отбор е играл абсолютно честно, а също и техният, но в българския футбол има понякога много дълбок български феърплей. Той е по-различен от европейския. Не ми е работата, нито съм органът, които трябва да разследва. Не съм Футболния съюз. Съветвам всички, които искат българския футбол да прогресира, трябва да се променят нещата.

Ако искаме един ден да бъдем свидетели на това, което стана е Германия. Нямам никакви доказателства, но пак казвам, че нашият феърплей е български", каза Балъков.

Ядосаният Херо си тръгва от Спартак, отправи и куп обвинения за "довиждане"

Ядосаният Херо си тръгва от Спартак, отправи и куп обвинения за "довиждане"

"Изпадат двата отбора, които единствено от тая група играха честен футбол"