Даниил Медведев и Тиаго Сейбот Вилд изиграха вълнуващ мач на Ролан Гарос, продължил над 4 часа и завършил с успех за 172-ия в света бразилец със 7:6 (5), 6:7 (6), 2:6, 6:3,6:4.

Двубоят започна с пробив за руснака, който бе затвърден и световният номер 2 поведе бързо с 2:0. Бразилецът обаче взе следващото си подаване на нула, а след това реализира и пробив на нула. Двамата тенисисти пропуснаха следващите си възможности за пробив и така се стигна до тайбрек. В него Вилд показа много добър тенис и спечели първия сет след 7:5 в тайбрека.

Във втората част нямаше нито един пробив и така Медведев и Вилд трябваше да изиграят още един тайбрек. Играта продължаваше да бъде равностойна, но руснакът успя да го спечели с 8:6.

Медведев тотално доминираше в третия сет, като проби още в първия гейм, а след това затвърди пробива. Вилд успя да върне пробива в четвъртия гейм, но последва рибрейк. В шестия гейм бразилецът имаше три възможности за пробив, но не успя да се възползва от тях, а след това отново бе пробит и така Медведев поведе с 5:2, а на свой сервис даде само една точка на Вилд, за да поведе с 2:1 сета.

Световният номер 172 започна отлично в четвъртата част и поведе с 3:0. Медведев успя да спечели първия си гейм, а след това да пробие, за да намали изоставането си до 2:3, но последва рибрейк и ново предимство от два гейма за бразилеца. Той задържа преднината си и успя да изравни сетовете след 6:3 в четвъртия.

Решителната пета част бе истинска битка, като имаше цели пет пробива, но бразилецът успя да спечели първия си петсетов двубой и да отстрани световния номер 2 от Откритото първенство на Франция.

Виктория Томова отпадна още в първия кръг на "Ролан Гарос"

Виктория Томова отпадна още в първия кръг на "Ролан Гарос"

Загуби с 1:2 сета от французойка