Наставникът на Рома Жозе Моуриньо анализира Еден Азар, с когото работи в Челси .

"Истината за Еден Азар? Истината е това, което виждате. Той е невероятен играч, който тренира ужасно. Човек може само да си представи какъв би станал, ако беше супер професионален в тренировките.

В същото време той е прекрасен човек, невероятно семеен човек, сякаш не принадлежи към това поколение играчи. Той е много тих и напълно фокусиран върху семейството, децата, родителите, води много спокоен живот.

Жозе Моуриньо налага нови правила в Рома

Жозе Моуриньо налага нови правила в Рома

Иска лагер в чужбина

Но всяка сутрин той идва и не работи прекалено много. Когато излезе на терена, виждате не отражение на това как е работил през седмицата, а отражение на таланта му. Невероятен играч и човек може само да си представи дали е бил топ професионалист ...

Когато се премести в Реал Мадрид, си помислих: уау, този човек ще бъде в най-големия клуб в света, ще има огромен натиск да бъде винаги на върха, ще спечели Златната топка, защото е невероятен.

Но по отношение на физиката, състоянието, скоростта, той може да бъде много по-добър като играч, ако тренира правилно. Това, което виждате, е само талантът, който го е довел до мястото, където се е озовал Еден", заяви Жозе.