Това лято Еден Азар успя да направи така мечтания трансфер от Челси в Реал (Мадрид). До момента обаче белгиецът успя да се появи на терена само веднъж, тъй като има проблеми с контузия. Футболистът трябва да бъде на линия за мача срещу ПСЖ от Шампионската лига. И въпреки че игра едва половин час срещу Леванте, той вече е забелязал разликата между английските и испанските фенове.

"В Челси, когато губехме, бяхме разочаровани, като феновете, но никога не усещах, че е катастрофа. В Испания е различно", обясни нападателят в интервю за "Marca".

"Смятам, че тук феновете са истински, футболът е всичко за тях и имат нужда да дават най-доброто от себе си. В Англия няма толкова много фенове. Разбира се, хората там харесват футбола и всички, независимо дали са млади хора, възрастни или тийнейджъри, наистина се интересуват от футбола, но не са толкова фанатични към своите отбори", добави той.

Изглежда малко странно Азар да излезе и да каже всичко това, особено като се има предвид, че той е обожаван от привържениците на Челси в Лондон. Всъщност, при сбогуването си с Челси, белгиецът дори благодари на феновете на "сините" за "невероятната им подкрепа" и заяви, че "винаги ще бъдат специални" за него.

"Дори, когато не играехме добре, давах максимума от себе си и това бе благодарение на вашата изумителна подкрепа. Винаги сте ме подкрепяли и окуражавали да играя футбол и да бъда себе си. Феновете на Челси винаги ще бъдат специални за мен", каза той. Това звучи малко противоречиво...

А веднъж Реал продаде само 11 билета за гостуващ мач срещу Гранада в Ла Лига...