Реал (Мадрид) се раздели подобаващо с една от най-големите легенди в клубната си история: Карим Бензема.

Това стана на специална церемония на базата на мадридчани във "Валдебебас" днес по обяд.

Тържественото събитие започна с излъчването на продължително видео на някои от най-добрите моменти на Бензема като футболист на Реал Мадрид. След това президентът Флорентино Перес взе думата.

"Днес е много труден ден за мен, в който ми се явяват спомени и емоции, които сме преживели заедно през последните 14 години. От съобщаването на напускането на Карим насам видях огромно чувство на тъга сред мадридистите и футболните привърженици, които са изпитали емоции заради магията на играч като Карим. Видяхме те как правиш невероятни неща с нашата емблема в най-различни места по света. Това нито един мадридист никога няма да го забрави. Всички ние сме много горди с теб. Дойде доста млад, но се превърна в символ и в една от нашите най-големи легенди. Ти си един различен футболист и е вярно, че някои хора се забавиха с това да те разберат. Ти си образец за отборна игра, смиреност, превъзходство и лидерство".

Самият Бензема запази самоконтрол по време на трогателните думи на президента, като неговата реч беше по-кратка, но, за разлика от това, също толкова емоционална. "Трудно е да говоря с толкова емоции, но бих искал да благодаря на Реал Мадрид и моите съотборници. Благодаря и на теб, президенте, и то много. Ти ми се довери, когато бях само на 21 години. Когато те видях в моя дом, казах на родителите ми: "Това е човекът, който доведе Роналдо и Зизу в Реал Мадрид, а сега иска и мен." Това беше един красив път в моята кариера. Имах късмета да сбъдна детската си мечта.

Никога няма да забравя Реал Мадрид. Невъзможно е, все пак това е най-добрият клуб в историята. Но вярвам, че сега е моментът да си тръгна и да опозная друга история. Както казах в първия ми ден тук: "Едно, две, три: Напред, Мадрид"! Това е много трудно решение, което взех с моето семейство. Но никога няма да забравя Реал Мадрид. Този клуб завинаги ще бъде част от моето семейство, благодарение и на феновете. Аз съм човекът, който съм, заради този клуб. Благодаря на всички", сподели голмайсторът.

Реал (Мадрид) с интерес и към нападателя на Виляреал

Реал (Мадрид) с интерес и към нападателя на Виляреал

Чуквуезе се представя на ниво