Наставникът на Пари Сен Жермен - Томас Тухел за пореден път се оплака от огромния брой контузени футболисти в лагера на "принцовете". В петък вечер френският шампион се изправя срещу коравия тим на Ница.

ПСЖ ще се пробва за бразилски халф през зимата

ПСЖ ще се пробва за бразилски халф през зимата

Парижани искат Лукас Пакета

"За предстоящата среща с Ница няма да можем да разчитаме на контузените Неймар, Гей и Керер, които са контузени, както и на наказания Бернат. Дагба и Дракслер са под въпрос, тъй като тренират с основната група, но не са на 100 процента". Ще бъде предизвикателство да се справим без толкова основни футболисти".

"След паузата за национални отбори, винаги премислям колко са играли нашите национали и колко са пътували със страните си. Проблемът е, че има прекалено много изминати километри и срещи за някои от тях. Всяка година има надпревари на национално равнище, тази също, а това е страшно много за всеки играч", коментира Тухел.

"Килиан Мбапе и Единсон Кавани не са на 100, а по-скоро на 90 процента готови. Трябва да изчакаме малко с тях, за да не стане проблем. Мбапе тренира индивидуално, няма болка и има шанс да играе с Ница. Договорът на Кавани изтича през лятото, но не е сега времето да обсъждаме неговото продължаване", добави германският специалист.

Тиаго Силва: Садио Мане заслужава "Златната топка"

Силва: Мане заслужава "Златната топка"

"Движи се чудесно, контролира топката прекрасно и действа много умно"