Суперзвездата на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе за пореден път заяви, че иска да си тръгне от клуба. Нападателят даде обширно интервю за изданието "L'Equipe", където коментира и отпадането на Франция от Европейското първенство това лято.

"Да, наистина казах "Този клошар никога не ми подава" по адрес на Неймар. Такива неща се случват във футбола. След като обаче нещата се раздухаха, аз говорих лично с Ней. И преди си бяхме разменяли подобни неща и ще продължим да го правим, защото винаги искаме да печелим. Това не е, защото не уважавам някого, просто не бях доволен от един пас. Веднъж това се случи с мен, но пък в друг аз не му подадох и той не беше доволен. Няма проблем.

Всички се вълнуваме. Говореше се основно за Лионел Меси, но взехме и други страхотни играчи. Винаги съм казвал, че искам да играя с велики футболисти и този сезон определено е така. Сега вече от нас зависи да сложим всичко на масата и да "замесим" необходимия продукт. Трябва обаче и да сложим малко вода във виното, за да можем да печелим трофеи.

Когато си в един отбор с велики играчи, трябва и да правиш отстъпки. Вече не си единственият голям футболист, а има и други. Трябва да сме единни, за да побеждаваме.

Привързан съм към ПСЖ, но бих се махнал заради Реал. Когато президентът каже пред целия свят, че няма да ходиш никъде, дори за без пари, се почувствах притеснен, няма да крия. Казах си, че след като няма да ме пуснат и като свободен агент, какво тогава ще ми се случи.

През лятото ясно заявих, че искам да си тръгна. Няма да се държа като някакъв хипократ и да казвам "Ох, не знам". През лятото бях ясен: бях амбициран да напусна клуба при най-добрите условия за ПСЖ - т.е. с парите от продажбата ми да могат да намерят мой заместник. Но вече изхабих много енергия да говоря за това. Вече не ми е приоритет да говоря за бъдещето си.

Винаги съм поставял Франция над всичко. Не съм взел и едно евро за участието си в националния отбор и винаги ще играя за без пари. Не съм искал да се превръщам в някакъв проблем, но в момента, в който усетих, че започвам да ставам такъв... Най-важен е френският тим и ако той би бил по-добре без мен, нека да бъде така. Накараха ме да се чувствам така, сякаш аз съм проблемът. Получих съобщения, че сме отпаднали заради егото ми, че съм бил искал прекалено голяма роля в отбора и че без мен може би сме щели да победим. Освиркван съм на всички стадиони във Франция", каза Мбапе.

ПСЖ хвърли око на Роберт Левандовски

ПСЖ хвърли око на Роберт Левандовски

Примамва го с висока заплата