Пирин посреща Лудогорец в мач от 6-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев" ще се проведе без публика, заради наказанието, което ДК към БФС наложи на нашия отбор и Станислав Манолев през седмицата.

Двубоят е от 21:00 ч. и ще бъде излъчен на живо по Диема Спорт. Мениджърът на "орлетата" Уорън Фийни сподели очакванията си за срещата пред клубния сайт.

Пирин (Благоевград) има нов шеф

Пирин (Благоевград) има нов шеф

Атанас Дафинов заменя освободения Венко Попов

"Очакваме много труден мач. Излизаме срещу най-добрия отбор в България, който заслужено е шампион на страната в последните 10 години. Мисля, че разликата между Лудогорец и останалите отбори е доста голяма във всяко едно отношение. Не съм на мнение, че фактът, че съперникът игра тежък мач във вторник може да ни даде предимство. Първо, те разполагат с футболисти за два отбора в Първа лига, а след това, както често казвам - мачовете са най-добрия начин да държиш един отбор в игрова форма.

Ние трябва да се насладим на този мач и да се представим на ниво. Съжаляваме много, че няма да има публика на стадиона, защото знам, че това е мач, който нашите фенове биха искали да посетят и знаем колко е важна за нас подкрепата на феновете. Но за съжаление сме наказани и трябва да се съобразим с решението на БФС. Нямаме друг избор.

Това е последният мач преди паузата. Независимо от резултатите мога да кажа, че в игрово отношение имахме доста позитивни изяви. Разбира се, трябва да отчетем, че в първите шест кръга играхме срещу отборите от първата шестица на класирането от миналия сезон с изключение на мача с Ботев (Пловдив). Тук имам предвид и отложения двубой с Локомотив (Пловдив). Но в Първа лига няма слаби отбори и всеки търси своите шансове до последно.

Ясно е, че Станислав Манолев е аут, заради наказанието. Венцислав Бенгюзов и Николай Бодуров продължават да лекуват травми. Надявам се, че ще направим добро представяме в предстоящия мач", сподели Уорън Фийни.