Новият треньор на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни заяви, че ще прецени качествата на футболистите от отбора в последните два мача от есенния полусезон.

38-годишният северноирландски спец, който подписа договор за следващите 18 месеца, от днес поема "орлетата", а дебютът му ще бъде срещу лидера във Втора лига Септември.

"Имаме доста голям състав и е важно всеки един от играчите да разбере моите изисквания и очаквания още от първата тренировка. Вече се срещнах със собствениците и те ми гласуваха доверие. Вълнувам се от това ново предизвикателство. Възможността да се върна в професионалния футбол беше прекалено добра, за да я отхвърля", коментира Фийни за "Белфаст Телеграф".

"Пирин има доста добра юношеска школа, от която е излязъл футболист като Димитър Бербатов, но аз ще преценя качествата на играчите от състава в следващите два мача. Ако се наложи да правим промени през януари, ще го направим", каза той.

Важно е да спечелим оставащите ни два мача, а след това ще се завърна в Северна Ирландия по време на паузата до началото на зимната подготовка. Това време ще бъде много важно, за да оформя щаба ми от помощници, както и да направя план за бъдещето и да реша дали да вземем играчи от Великобритания", допълни специалистът.

Пирин с чиста победа срещу съперник от Северна Македония

Пирин с чиста победа срещу съперник от Северна Македония

Конър Хендерсън и Иван Вълчанов се разписаха след почивката