Ден преди гостуването на Янтра (Габрово) мениджърът на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни сподели очакванията си за двубоя пред www.fcpirin.com.

Г-н Фийни, как е настроението в отбора?

- Настроението е добро. Започнахме пролетния дял от шампионата с победа и сме много доволни от начина, по който взехме трите точки. Заслужихме победата с желанието, което момчетата демонстрираха. Играхме с човек по-малко, но показахме себераздаване и воля. Впечатлен съм от това как повече от 60 минути отборът не спря да тича и да се бори. Енергията и физическото раздаване на момчетата бяха изключителни. Но това е минало и още от следващия ден започнахме подготовка за предстоящия мач в Габрово.

Предстои първо гостуване от пролетния дял от шампионата. Съперникът ни не е играл все още официален мач. Какви са очакванията ви за този двубой?

- Уважаваме всеки съперник. Уважаваме и отбора на Янтра. Те правят всичко по силите си, за да се представят добре. Но както винаги казвам, ние не бива да се притесняваме от нашите съперници, а да се концентрираме и съсредоточим върху нашето представяне. Мачът ще е труден, но ние сме уверени в нашите сили.

Алесандро Николов подсили школата на ЦСКА

ЦСКА привлече талант на Пирин (Благоевград)

Роден е 2005 година

През есента успяхме да победим Янтра с 4:1 в Благоевград. Какви са спомените ви от тази среща?

- Беше труден мач. Поведохме в резултата, но те ни изравниха. Стана равностоен сблъсък през първото полувреме, а след това успяхме да наложим нашата игра и да победим. Играхме добре тогава, но това остава в миналото. Сега идва нов мач и трябва да сме готови за него на 100 процента. И мисля, че сме направили всичко, за да сме напълно готови за него.

Това е първият мач, който отборът ни ще играе без капитана Николай Бодуров. Как ще коментирате неговото отсъствие и готов ли сте с неговия заместник?

- Никой не казва, че това не беше червен картон, никой не оспорва решението да бъде изгонен, както и инцидентите след ситуацията. Но мисля, че седем мача е прекалено голямо наказание. Това са 70 процента от сезона. Той ще липсва, защото е класен и опитен играч. Но имаме добри футболисти, които са готови да заемат тази позиция. Играчи с качества и потенциал. Мисля, че ще успеем да се справим с това предизвикателство.

Наказаха Николай Бодуров за седем мача!

Наказаха Николай Бодуров за седем мача!

Избликът му на ярост срещу Хебър бе тежко санкциониран

След мача с Хебър ключовите думи бяха "характер", "воля", "себераздаване". Очаквате ли същата настройка за двубоя в Габрово?

- Да, това е нещо, което изисквам от играчите във всеки мач. Те са добри професионалисти и знаят, че без подобна настройка няма как да се постигнат успехи. Това е, което искам да видя в тяхното представяне отново. Момчетата тренираха много добре през седмицата и очаквам да се представим на ниво по време на трудния мач в неделя.

Имате ли проблеми с контузени или болни играчи?

- Конър Хендерсън е с травма от мача с Хебър и цяла седмица нашият медицински щаб се грижеше за него. Трудно ще успее да вземе участие в срещата. Има още един, двама, които се оплакват от травми, но към този момент нямам информация, че някои друг може да пропусне мача с Янтра.

Фийни след срамната проява на капитана Бодуров: Имаме страхотна дисциплина в отбора

Фийни след срамната проява на капитана Бодуров: Имаме страхотна дисциплина в отбора

Треньорът спести критики на бранителя