Изпълнителният директор на Пирин - (Благоевград) Таско Тасков коментира жребият за efbet Лига, който бе теглен днес. В първия кръг "орлетата" ще гостуват на Ботев (Пловдив) в Коматево.

"Жребий като жребий. Вчера в Благоевград ми казаха да изтегля хубав жребий, а аз им казах, че рано или късно трябва да играем с всичките. Няма значение. Стартираме като гости на Ботев (Пловдив), а после вкъщи с Берое. Нормална програма. Важното е да сме живи и здрави, да направим хубава подготовка и оттам нататък всичко си зависи от нас.

Стартирахме подготовката в петък и за момента всичко е нормално. Сега на футболистите им предстоят по-тежки натоварвания, а в края на седмицата отиваме на лагер и там ще изиграем три контроли.

Има еуфория. Постоянно ни звънят хора. На последните мачове, когато разрешиха да има публика дойдоха много хора. Затова лично исках в първия мач да сме домакини, за да използваме това. В крайна сметка се надявам, че за втория мач с Берое ще бъде пълен стадиона. Нашите фенове ще ни подкрепят и ще ги зарадваме. Всеки мач играем за победа.

Никога не можеш да кажеш, че селекцията приключва, но в крайна сметка в самото начало с мениджъра Уорън Фийни бяхме запланували да вземем четирима футболисти. И те акостираха вече на гнездото. Вече, ако излезе някакво невероятно име, ще се опитаме да го привлечем.

Привлечените са хора, които са дали много не само на Пирин Благоевград, а и на българския футбол. Решихме, че е правилно да ги привлечем. Не се притесняваме, че са по-опитни футболисти, защото имаме данните от GPS-ите и в този сезон, в който играхме във Втора лига, ги сравняваме дори с топ първенствата, така че най-опитните показаха най-добри физически данни", добави още той.

ФК ЦСКА 1948 и ЦСКА отново се срещат в първия кръг на efbet Лига, две дербита приковават вниманието

ФК ЦСКА 1948 и ЦСКА отново се срещат в първия кръг на efbet Лига, две дербита приковават вниманието

Жребият за сезон 2021/22 бе изтеглен днес