Нападателят на Пирин Станислав Костов коментира представянето на отбора от началото на сезона пред "Спортал". 

Как оценяваш представянето на Пирин в efbet Лига до този момент?

- Може би, не започнахме така, както всички очаквахме, както градът и феновете очакваха. Може би загубихме повече точки, загубихме няколко мача, но във футбола е така. Изпуснахме някои моменти, някои мачове, има още доста мачове още, така че смятам, че ще коригираме нещата и ще започнем да играем по-добре и да печелим повече точки.

Труден ли е преходът от Втора лига към efbet Лига, въпреки че в този отбор сте събрани доста добри и доказани футболисти и не би трябвало да имате чак такива затруднения?

- В моментното състояние има трудности, получават се трудности. Не искам да се оправдавам, но в първите кръгове играхме срещу доста силни отбори. Освен това имаме постоянно контузии, наказания, това със сигурност повлиява. Пак казвам, че ние ще минем през това, има още много мачове, ще се оправим и ще сме на по-горно място, от което сме сега.

Какви бяха целите пред отбора в началото и промениха ли се те след шест кръга в efbet Лига?

- Целите ни са едни. Трябва да играем добре, да побеждаваме и да радваме хората. Не смятам, че са се променили. Пак казвам, тепърва започваме да градим този отбор и да израстваме нагоре.

Чисто спортно-технически къде виждаш слабостите на Пирин?

- Не ги виждам. Аз не мога да коментирам. Има си старши-треньор, който вижда и слабостите, и хубавите неща. Когато има нещо, той ни казва доста точно и коригираме нещата.

Вече близо две години работите с Уорън Фийни, какъв е той като треньор?

- Мога да го оприлича като страхотен. Наистина, г-н Фийни е чудесен човек, много добър специалист. Държи се добре с нас, помага ни много, той е един от нас. Ние всички вътре в съблекалнята много го харесваме и винаги заставаме зад него. И тренираме добре, всичко ни се получава, просто този преход, който ще мине, ще стават нещата още по-добре. Но треньорът е перфектен.

Как се отрази скандалът със Станислав Манолев и Амос Юга на отбора?

- Отрази се така, че Станислав Манолев е много добър и опитен играч, знаете за какъв футболист става въпрос и много ни липсва. Със сигурност, Станислав Манолев не е расист, а те го изкараха какъв ли не. Той е момче от нас, момче от народа, страхотен човек. Много ни липсва и се надявам по-скоро да му изтече наказанието, за да влиза да ни помага.

А как се отразяват скандалите със съдиите?

- Отразява се до такава степен, че постоянно губим точки заради съдиите.

Предстои ви мач с Арда в Кърджали. Какви са очакванията за този сблъсък?

- Труден мач. Арда е доста добър отбор. Сега има и нов треньор. Там са събрани много добри футболисти, но ние отиваме със самочувствие и трябва да спечелим вече този мач, за да можем да тръгнем нагоре. Ако спечелим един мач навън, всичко ще се нормализира и ще бъде добре.

Пирин (Благоевград) отнесе сурова глоба от БФС

Пирин (Благоевград) отнесе сурова глоба от БФС

Вижте всички решения на ДК от днес