"Кучетата си лаят, керванът си върви", "Цар далеко. Бог високо". Така може да се опише ситуацията в благоевградския Пирин. Феновете на орлетата си късат нервите и не престават да искат оставката на северноирландския мениджър Уорън Фийни. Писаха дори и на собственика Пол Белогур, който живее в САЩ. На бизнесмена обаче явно не му пука много какви ги върши отборът, стига Фийни да е начело.

Крайно време е в Благоевград да спрат да си заравят главите в пясъка и да се правят, че не виждат кошмарната продукция. Има ли ръководство на "Христо Ботев"? Къде е Таско Тасков? Гледа ли мачовете на отбора? Доволен ли е от Уорън Фийни? С бюджета, с който разполагат, а и със селекцията, която имат, е срамно орлетата да са на последно място в класирането.

Пирин вдигна мерника на Христофор Хубчев

Пирин вдигна мерника на Христофор Хубчев

Сяда на пейката днес

С класа на играчите става само във Втора лига. В елитната група си трябва и игра! А благоевградчани я нямат. И няма да я имат, докато са водени от физкултурник. Онзи денПирин се влачеше по терена срещу Левски, с който бяха съседи в класирането. Тимът така и не направи нищо смислено в предни позиции, показа сериозни пропуски в защита и при статичните положения. Тоест нищо от играта не е наред. А потенциал има, при това в изобилие. Ще споменем само, че Левски залага на върха на атаката на човек, който точно срещу Пирин отбеляза втория си гол. А Пирин има на този пост бившия реализатор №1 на елита Станислав Костов, доказания вкарвач Преслав Йорданов, както и бившия грузински национал Гурам Гощелиани. Наред с това в състава са старите кучета Николай Бодуров, Петър Занев, Светослав Дяков и Станислав Манолев - до един носили капитанската лента на националния отбор. Тоест има и играчи с характер. Ho Фийни не може да направи нищо с тях. Тимът бележи като за средата на класирането, но защитата му е най-пропускливата в първенството. Просто защото няма изчистена идея какво и кога да прави. Несериозно е по средата на сезона да взимаш опитен вратар и двама крайни защитници в опит да спасиш положението...

Благоевградчани вървят към катастрофа. И най-лошото е, че феновете предупреждават за нея, но ръководството се е скрило в миша дупка и се надява нещата да се оправят сами. Това обаче няма да се случи. И ако бездействието продължи, то нищо чудно Пирин да се върне обратно в Б група. Което на фона, че клубът за първи път от дълги години е финансово обезпечен, си е истинска катастрофа.