Фланелка с подписите на всички футболисти на Пирин ще бъде продадена на търг. Парите ще отидат за лечението на Васко, разкриха от клуба.

"Наддаването започва от 300 лв, които давам аз", обяви изпълнителният сиректор на "орлетата" Таско Тасков.

"Който не може да даде повече нека дари и по-малка сума, за да се преборим всички заедно за Васко!!!", призова бившият елитен рефер. В кампанията вече се включиха Никол Станкулова, Златка Димитрова, Боби Ваклинов и Софи Маринова.

Васко Стоев е на 32 години от гр. Етрополе.

Той е едно прекрасно, младо и талантливо момче с много мечти. Музикант и танцьор, радвал безброй хора в цяла България със своята музика и танци.

Но сега е поставен пред огромно изпитание за втори път в живота си!

Уорън Фийни: Играхме на терен, какъвто не съм виждал никога през кариерата си

Уорън Фийни: Играхме на терен, какъвто не съм виждал никога през кариерата си

"Емоционален съм, такъв бях и като футболист"

През 2018 год. Васко претърпява тежка операция в "Медицински комплекс ДОВЕРИЕ" като премахват стомаха и слезката му. Хистологичните му резултати показват, че е с тежката диагноза Лимфом на Бъркит.

Васко заминава на лечение в болница "Анадолу" в Турция, където следват 8 химиотерапии в продължение на 6 месеца на стойност 250 000 лв. Резултатът след това е успешен и Васко оздравява. Това потвърждават и проведените след това профилактични прегледи.

На 23.11.2020 г., на поредния преглед и след прекаран Covid - 19, лекарите установяват, че Васко страда от остра миелоидна левкемия (АML). Според специалистите след химиотерапията на лимфомата на Бъркит е възможно при 0.18 % от случаите да възникне това заболяване. За съжаление Васко е от тези 0.18 %.

За да пребори коварната болест, Васко ще трябва да премине скъпоструващо лечение с химиотерапия и трансплантация на стволови клетки в Турция,

‼️ЗА КОЕТО СПЕШНО ЩЕ СА НЕОБХОДИМИ ПОВЕЧЕ ОТ 200 000 ЛВ.‼️

Може да направите Дарение по следната сметка:

ЦКБ АД Клон - Етрополе

IBAN: BG04 CECB 9790 40B2 2417 01

BIC: CECBBGSF

Васил Стоев Василев

Основание: Дарение за лечение