Пирин проведе учебна игра с отбора на Soccer Universities, който вече повече от месец се подготвя в Благоевград. Двубоят срещу партньорите на "орлите" от САЩ на стадион "Христо Ботев" се игра при слънчево време и завърши с успех за "орлетата" със 7:0.

Срещата се проведе в три полувремена по 30 минути, а мениджърът на Пирин Уорън Фийни пусна в игра почти всички налични футболисти. С четири попадения се отличи Преслав Йорданов, съперникът си отбеляза автогол, а по един гол добавиха Спас Георгиев и Станислав Костов.

Фийни: Не мога да виня играчите

Фийни: Не мога да виня играчите

Британецът се изнерви

Резултатът бе открит от Преслав Йорданов в 13-ата минута, който засече с вътрешен топката, след като бе намерен в наказателното поле. Четири минути по-късно играч от американския тим си отбеляза автогол. В последната минута на първото полувреме Преслав Йорданов покачи на 3:0 от дузпа.

В 42-ата минута Йорданов оформи своя хеттрик, след като получи хубава топка от Спас Георгиев, а пет минути по-късно Иван Тасев намери отново Йорданов, който не сгреши отблизо за 6:0. Крайният резултат бе оформен от Станислав Костов, който с параболичен удар прати топката в мрежата.

Стартов състав на Пирин: Шейтанов, Ферари, Ст.Николов, Попев, Хубчев, Хендерсън, Дяков, Бенгюзов, Йорданов, С.Георгиев, Тасев.

През второто и третото полувреме в игра влязоха: Занев, Дюлгеров, Старокин, Манолев, Костов, Станоев, Гощелиани.

Пирин ускорява завръщането на Николай Бодуров

Пирин ускорява завръщането на Николай Бодуров

Контузеният капитан трябва да играе за клуба след паузата за национални отбори