Пирин (Благоевград) ще стартира нова процедура по привличане на млади таланти в клуба.

"Орлетата" официално вече ще имат и групи при най-малките, които ще тренират и състезават във възрастите U9, U10, U11 и U12,пише официалният сайт на отбора.

За да бъдат привлечени в селектираните отбори на ФК Пирин Благоевград (U9, U10, U11, U12), играчите първо трябва да вземат участие в годишния селекционен подбор. Той ще се проведе през месец юни.

Треньорският персонал на Пирин ще оценява играчите, за да определи състава на съответния отбор - набор. Качествата на играчите ще се оценяват въз основа на представянето им по време на редовния сезон на клуба и ежегодния 2-дневен пробен процес. Годишният селекционен подбор е отворен за всички (включително настоящите играчи в Академията) и се провежда под надзора на клубните директори, информират от Пирин.

Двама футболисти на Септември минаха прегледи в Пирин

Двама футболисти на Септември минаха прегледи в Пирин

"Орлетата" продължават със селекцията

Крайните решения за селекционния подбор се основават изцяло на футболни аргументи и треньорите са отговорни за вземането на обосновано решение за доброто на играча, отбора и клуба. На нашите треньори се предоставя свобода да работят обективно и на всеки играч ще бъде дадена справедлива възможност за участие в отбора, добавят от клуба.

Пирин преподписа с вратар

Пирин преподписа с вратар

Франческо Руберто остава при "орлетата" и през следващия сезон