Школата на Пирин стартира своята реконструкция от днес, съобщават благоевградчани на официалния си сайт. "Орлетата" вече имат двама нови ръководители, които ще имат основната задача да осъвременят и превърнат ДЮШ на клуба в една модерна и бълваща таланти Академия.

Пирин се подсили с Димитър Алексиев

Пирин се подсили с опитен нападател

Димитър Алексиев подписа за година и половина с "орлетата"

Новата Академия на Пирин ще бъде оглавена от младия специалист Радостин Александров. Той е част от новата вълна млади треньори, които носят със себе си нов вид експертиза, нужна за по-доброто развитие на българския футбол като цяло.

Александров е завършил Българска Треньорска Школа с лиценз УЕФА А и е придобил десетки квалификации и дипломи от най-добрите европейски футболни академии, включително въведената вече в Пирин - Курвер система. Изкарал е стажове в отбори като Лестър, Барселона, Еспаньол, Аталанта и др. Работил е като анализатор към БФС, треньор в Берое, а до последно е ръководител на частната школа "Спартак 1919" в Плевен.

Заедно с Александров, Академията на ФК Пирин ще разполага и със сериозния опит на северноирландския специалист Стивън Хамилтън. Той ще заеме поста Отговорник развитие на юношите на Пирин, включително и на бъдещия женски отбор и школа, който проект предстои да бъде стартиран скоро. Негова основна задача ще бъде структурирането на новата Академия въз основа на модерни технологични и практически методи, които ще улеснят работата на треньорите и персонала в клуба. Хамилтън има огромен опит натрупан основно в различни академии в САЩ и Северна Ирландия.

В близките дни предстои официална пресконференция и представяне на новия проект за бъдещата академия на Пирин (Благоевград).

Бивш защитник на Блекбърн стана помощник-треньор на Пирин

Бивш защитник на Блекбърн стана помощник-треньор на Пирин

Андрю Тод влиза в екипа на Уорън Фийни