Вратарят на Пирин (Благоевград) Ник Хенгелман вече не е част от клуба става ясно от публикация в нидерландските медии. Стражът си е тръгнал от Благоевград, защото вместо бонус за победата над шампиона Лудогорец с 5:3 шефовете заявили, че играчите трябва да намалят заплатите си.

"Ден преди заминаването ми за Нидерландия получихме съобщение в груповия чат - всички трябваше да отидем на стадиона в десет часа на следващия ден. Отговорих, че няма да стане, защото вече ще съм заминал. Пожелах на всички весели празници и бях разочарован, защото щях да пропусна добър бонус заради победата над Лудогорец", споделя Хенгелман.

Основен играч на Пирин (Благоевград) пред трансфер в Ботев (Пловдив)

Основен играч на Пирин (Благоевград) пред трансфер в Ботев (Пловдив)

Става въпрос за Мохамед Брахими, който изигра силна есен за тима на "орлетата"

По думи на нидерландеца съотборниците му са били извикани един по един в кабинета на директора, но вместо премии са получили известието, че трябва да намалят заплатите си, защото парите са свършили.

"Тази седмица ми се обадиха, че мога да остана, треньорът искаше да ме задържи там, но трябваше да се откажа от голяма част от заплатата ми. За съжаление, това не ми върши работа", добавя Хенгелман.

"За себе си имах хубави шест месеца, видях нови неща и живях в страна, където никой не говори за коронавирус. Имате нужда от QR код за някои неща, но понякога съм се чудил как го получават. Всичко е отворено, пушат масово. Английски почти не се говори", разказва стражът за периода си в Благоевград.