Джейми Андерсън не е изцяло щастлива, че Зимните олимпийски игри ще се проведат в Пекин. Състезателката по сноуборд заминава за китайската столица със смесени чувства заради ситуацията, която е изпъстрена от конфликти относно пандемията от коронавирус, човешките права и киберсигурността.

"Определено си помислих да протестирам и да отстоявам това, което смятам за правилно. По някакъв начин трябваше да свържа плюсовете и минусите. Точно сега чувствам, че все още искам да продължа това олимпийско пътешествие, защото наистина е огромен подарък да бъда на тази сцена", заяви 31-годишната американка пред АП.

Тя е двукратна олимпийска шампионка в дисциплината слоупстайл.

През последните няколко години спортистите искаха да говорят по редица въпроси, след като правозащитни организации са документирали различни злоупотреби в Китай.

"Имам право само на един избор - да летя до там и да дам всичко от себе си или просто да оставя спортната си мечта да приключи толкова близо до края", лаконична е германската състезателка по шейни Натали Гайзенбергер, която също е двукратна олимпийска шампионка.

Владимир Зографски ще открие българското участие на зимните олимпийски игри в Пекин

Владимир Зографски ще открие българското участие на зимните олимпийски игри в Пекин

Олимпиадата в китайската столица ще се проведе между 4-20 февруари