Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Давид Борбалан се срещна с представителите на медиите в Заседателната зала в Ректората на НСА, където запозна обществеността за новостите преди началото на сезона.

"Гледните точки ще бъдат повече. Ще имаме чудесна гледна точка на голлинията. Камерите ще помагат и при наказателни удари, както и по-специални ситуации. Имали сме подобни случаи, в които двамата играчи са толкова близо един до друг, че единият крие другия. Сега тези камери ще помагат да бъде определена най-близката точка до голлинията и така ще бъде установена засадата.

Още нещо, с което можем да се похвалим, е, че от първия кръг ще качваме обучителни видеа и обяснения от съдийската комисия за взети решения. Смятаме, че така ще облекчим работата на журналистите. Нещо, което искаме да въведем в нашия шампионат и да спазим препоръката на УЕФА, е да има по-специално отношение към капитаните. В спорни ситуации те трябва да получат обяснение по най-краткия и учтив начин от главния съдия.

Съдийската комисия разпространи имейли за напълно безплатни лекции за новостите и спорни ситуации. Краткото обучение е около 45 минути и носи информация", каза той.