Кристиано Роналдо влага разумно парите си и мисли за годините, в които няма да бъде футболист. Суперзвездата на Реал Мадрид реши да инвестира близо 40 млн. евро във верига хотели, които ще носят името на неговата собствена марка - "CR7".

Разбира се, за тази работа си трябва и специалист. В новия бизнес Кристиано е съдружник с The Pastana Hotel Group, като заедно отварят хотели на о-в Мадейра, в Лисабон, Мадрид и Ню Йорк. Дионисио Пастана, собственик и председател на The Pastana Hotel Group, и Кристиано са родени на о-в Мадейра и техните бизнес отношения са основани на дългогодишно приятелство.

Първият хотел от веригата отваря този уикенд в родното място на Кристиано и се очаква звездата да уважи събитието въпреки ангажиментите си с националния отбор на европейското.

"Искам да присъствам на откриването на всеки един от хотелите. Радвам се, че два от тях са на острова и в Мадрид, защото това са специални места за мен. Моята работа е да играя футбол, но това невинаги ще е така. Реших да се отдам на този проект и имам най-добрия отбор около себе си. Развълнуван съм от тази нова възможност. Аз съм млад, но мисля за бъдещето, за сина ми и семейството. Първоначално обмисляхме да започнем само с един хотел, така че отварянето на четири ще е истинско изпитание. Това е най-големият проект в живота ми и е съвсем различен от всичко, с което съм се занимавал досега", обясни Кристиано.

"Pestana CR7" се намира на пристанището в столицата на о-в Мадейра - Фуншал, и в непосредствена близост до футболния музей на Кристиано Роналдо. Хотелът разполага с 48 стаи, един Ronaldo CR7 мезонет и плувен басейн на покрива. От всички стаи се открива отлична гледка към града и пристанището.
Още този август ще отвори врати и хотелът в Лисабон, който ще е по-голям - с 82 стаи, президентски апартамент, салон за гледане на спортни събития, а допълнителните екстри за гостите ще са традиционната португалска кухня и седмичните тематични партита с диджей в шикозния бар.
Откриването на хотела в Ню Йорк е предвидено за догодина, а целият проект завършва с "Pestana CR7" в Мадрид през 2019 г.