Главата на Никарагуанската федерация по футбол заяви, че неговият предшественик на поста Хулио Роча, който беше осъден в САЩ по корупционния скандал във ФИФА, е починал на 67-годишна възраст.

Мануел Кинтаниля, както се казва актуалният президент на никарагуанския футбол, обясни, че смъртта на Роча не е изненада, тъй като е боледувал от няколко месеца насам.

Осъдиха фен, забогатял с над милион паунда от фалшиви автографи

Осъдиха фен, забогатял с над милион паунда от фалшиви автографи

Оказало се, че подписите не били автентични

Говорителят на централата Мойсес Авалос коментира пред Нуева Радио Я, че причината е рак, който се отключил след обвиненията в корупция. Роча беше президент на федерацията на малката централноамериканска страна от 1987-а до 2012-а година, а също така от 2003-а до 2007-а година беше директор на регионалното обединение на няколко дължави Централноамерикански футболен съюз. В периода 2013-2015 Роча е бил директор по развитието на ФИФА, отговарящ за зона КОНКАКАФ.

През 2016-а година той беше признат за виновен във взимането на 150 хиляди долара заради неправомерно продаване на ТВ-права на турнири на ФИФА на компании, които не са кандидатствали по официалния ред и не са подали заявки. Той беше въдворен в затвор в САЩ, а също така му беше забранено да се занимава с футбол до края на живота си.