На 96 години ни напусна един от най-големите специалисти в детско-юношеския футбол у нас. Йордан Андреев Муратев - Даката, който откри поколения големи пловдивски футболисти, до последния си ден бе край стадион Пловдив.

Той запали по любимата игра хиляди момчета на игрищата край Голямата къща. Някои от тях играха на най-високо ниво, други приключиха рано. Няма младеж, който да се е докоснал до големия специалист и човек Йордан Муратев, който да не е запазил добър спомен за него.

Даката бе посветил живота си изцяло на футбола и на това да открива таланти. По цял ден той обикаляше училища, площадки и поляни, където малчугани ритаха топка, пише "Марица". С набитото си за таланти око той избираше най-добрите и ги пращаше в школите на Локо и Ботев. Такива като него бяха още Бай Марин от стадион Спартак, Косьо Енчев, Наско Ангелов.

Най-близък от своите възпитаници през последните години, Даката бе с Мартин Камбуров. Легендата на Локомотив, който сега играе за Берое, не пропускаше случай да навести човека, който бе негов настойник в юношеска възраст.

Погребението на Даката ще е на 18 април, от 11:00 часа в ТП "Северен" - Рогошки гробища.

Прощаваме се с Александър Костов в сряда

Прощаваме се с Александър Костов в сряда

Легендата на Левски почина на 81-годишна възраст