Британски съд нареди повторно разглеждане на делото срещу полицейския офицер, отговорен за сигурността по време на трагедията на "Хилзбъро" през 1989, в която 96 привърженици на Ливърпул намериха своята смърт. Командирът на мача Дейвид Дъкънфийлд избегна наказание, когато не се стигна до присъда през април след 10-седмичен съдебен процес.

Адвокатите на 74-годишния Дъкънфийлд се противопоставиха срещу предложението за повторно разглеждане на делото по обвинение в непредумишлено убийство. Но съдия Питър Опеншоу нареди повторното дело да се проведе на 7 октомври във Върховния съд в Престън до Ливърпул. "Нареждам повторно дело срещу Дейвид Дъкънфийлд", заяви той. Дъкънфийлд е обвинен и държан под отговорност за смъртта на 95 от 96-те жертви. Последната от тях почина година след трагедията и не може да бъде законно свързвана със случая.

Злощастният инцидент на полуфинала за ФА Къп между Ливърпул и Нотингам остава една от най-големите спортните трагедии в историята на британския футбол. Това доведе до гняв и разочарование, изразено от близки на загиналите и фенове на отбора. Семействата на жертвите водеха дълга кампания за събития, търсейки справедливост за смъртта на техните близки. В крайна сметка се стигна до процес срещу Дъкънфийлд, като на изслушването през април той бе посочен като главен виновник за трагедията. Защитата оспори това, казвайки, че клиентът им "е направил всичко възможно", за да предотврати случилото се.

Дейвид Дъкенфийлд е сред обвинените за трагедията "Хилзбъро"

Бивш шеф на полицията сред обвинените за трагедията "Хилзбъро"

Кралската прокуратура повдигна обвинение на шестима души за непредумишленото убийство