Димитър Бербатов награди победителите от финалите на ученическия футболен турнир "Купата на Coca-Cola: Играй с нас", провели се днес в НСА.

Турнирът, който е част от Националната кампанията на МФВС "Аз обичам спорта", бе открит от звездата на българския футбол и Свилен Нейков. Над 4 000 участника се включиха в пилотното издание на програмата, което се реализира само на територията на София.

Намерението на организаторите е в следващите години тя да се развие в национален мащаб. В спортната инициатива се включиха ученици на възраст между 12 и 14 години от всички столични училища.

На четвърто място се класира отборът на 79 СОУ. На третата позиция се подредиха учениците от 120 СОУ, второто място спечелиха претендентите от 75 ОУ и заслужената шампионска купа извоюваха футболистите на 78 СОУ.

Инициативата се организира от системата на Coca-Cola в България с партньорството и подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на физическото възпитание и спорта и Столична община. Официален посланик на състезанието е футболният идол Димитър Бербатов. Голямата награда за шампионите е петдневна екскурзия в Манчестър (Англия), където ще посетят легендарния стадион "Олд Трафорд".