Петима футболисти на английския клуб Брайтън и един от Борнемът са арестувани от полицията по разследване в сексуално насилие срещу жена през юли 2011-а година. "Брайтън Хоув Албиън потвърждава, че петима мъже, свързани с клуба, са привикани в полицията, за да съдействат на разследването по сексуално насилие от юли 2011-а година.

На този етап клубът няма да прави други изявления, се казва в официалното съобщение на отбора, който играе във второто ниво на английския футбол- Лига Чемпиъншип. Борнемът, който се състезава в Лига 1 (трето ниво), потвърди, че един техен играч е задържан по cъщото обвинение. По-рано днес полицията в графство Съсекс обяви, че петима мъже, жители на Брайтън и един жител на Дорсет, са задържани за атака срещу жена миналото лято. Въпросната дама е подала жалба в полицейския участък и е описала нападателите си.

"Всичките шестима души са арестувани по обвинение в принуда към сексуални действия и ще бъдат разпитани по жалбата на жената от юли 2011-а година, се казва в съобщението на полицията в Съсекс.