Бившият български национал Стилиян Петров призова за промени в шотландския Селтик. Според Петров е дошло време мениджърът Нийл Ленън да напусне клуба. "Детелините" изживяват тежък период този сезон и Рейнджърс почти сигурно ще стане шампион след дълго прекъсване.

"Дойде времето, в което Селтик трябва да промени стратегията си и мисля, че трябва да дойде нов мениджър с екипа си. Лидер, някой, който да може да поведе отбора в друга посока, може да го мотивира и да промени начина на игра.

Това, което виждам, това е само мое мнение, е, че Селтик все още се опитва да играе футбола, който виждахме под ръководството на Брендън Роджърс. Хубав, приятен футбол с много владеене на топката, но срещу тях има един безпощаден Рейнджърс. Те излизат и те спират да играеш. Те имат по-добрите играчи и по-големите характери. Трябва да променим подхода. Дали промяната трябва да е сега или след месец? Мисля, че е по-добре сега, за да може да опитаме да натиснем до края на сезона", сподели Петров.

Стилиян счита, че бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн е подходящ за бъдещ мениджър на Селтик и той ще може да се противопостави на Стивън Джерард и  Рейнджърс.

"Името на Рой няколко пъти бе споменавано последните години. Мисля, че това е нещо, от което имаме нужда. Дали Рой може да се изправи срещ Стивън Джерард и да се бори със същото желание и увереност? Да, мисля, че е така. Мисля, че той може да върне да мотивира играчите.

Може да сравним с това, което направи Джерард в Рейнджърс. Той започна преди две години и половина и вижте разликата. Сега той разполага с отбор, готов да се състезава и бори за мениджъра и фланелката. От това имаме нужда в Селтик. Бих се радвал Рой да получи шанс и ще бъде интересно какво ще се случи", каза бившият футболит на Селтик.

Ясен Петров: Дано следващите носители на "Футболист на годината" направят чудо в националния отбор

Ясен Петров: Дано следващите носители на "Футболист на годината" направят чудо в националния отбор

"Пожелавам на нашите играчи да са здрави и да направят пълноценна подготовка"