Шотландското правителство заплаши да "паузира" сезона във Висшата лига, след като играчът на Селтик Боли Болинголи наруши правилата за карантина.

Болинголи пътува до Испания, но не се изолира при завръщането си в страната, преди да вземе участие за "детелините" при равенството с Килмарнък в неделя - нещо, за което клубът узна чак след края на срещата. Действията на Болинголи дойдоха само дни, след като гостуването на Абърдийн срещу Сейнт Джонстън беше отложено, след като двама от техните играчи тестваха положително за новия вирус. Впоследствие осем футболисти на Донс публично се извиниха за нарушаването на препоръките, посещавайки бар след загубата в първи кръг от Рейнджърс на 1 август.

Всички футболисти в Бразилия ще бъдат тествани за коронавирус

Всички футболисти в Бразилия ще бъдат тествани за коронавирус

Домакинът трябва да представи резултатите от изследванията на организаторите на турнира

"Шотландското правителство е наясно с информацията, че играч на Селтик е нарушил карантината миналата седмица. В момента разговаряме с клуба и управляващите звена, за да открием истината. При потвърждение за нов сериозен инцидент в шотландския футбол, където протоколите бяха нарушени и рискуват здравето на хората, то тогава шотландското правителство няма да има друг избор, освен да обмисли евентуално прекъсване на футбола в страната", се казва в изявление на правителството. Мениджърът на Селтик Нийл Ленън е бесен от действията на Болинголи, съобщава Sky Sports.

"Селтик реагира на пандемията от коронавирус изключително сериозно и отговорно и сме щастливи, че до момента нямаме случаи на заразени. Нашият персонал даде толкова много в този аспект, работейки непрекъснато, за да гарантира, че всички са здрави и в безопасност. Именно безопасността трябва да бъде основен приоритет. Ще бъде направено разследване и клубът ще предприеме необходимите мерки. След завръщането на играча, той е дал два отрицателни теста за коронавирус миналата седмица", се казва в клубно изявление.

В Дания притеснени от коронавируса, а не от Лудогорец

В Дания притеснени от коронавируса, а не от Лудогорец

"И България, и Черна гора са засегнати от заразата"

Припомняме, че съотборникът на Болинголи - Лий Грифитс, също трябваше да му бъде припомнено за отговорностите по отношение препоръките срещу коронавирус, след като направи купон по случай рождения ден на приятелката си.

Двама футболисти на Кьолн с коронавирус

Двама футболисти на Кьолн с коронавирус

Това обявиха от клуба